Célunk a vegánság és a fenntartható gazdaság szemléletének terjesztése a dobozainkon keresztül

Kik vagyunk és hogyan kezdtük?

2017 őszén, egy esős szeptemberi napon született meg bennünk a gondolat, hogy egy olyan szolgáltatást hozzunk létre, amire itthon még nem volt példa. Elsők között értettünk egyet abban, hogy egy olyan újdonsággal szeretnénk előállni, ami hasznos és előremutató célt szolgál. Így határoztuk el, hogy a magyarországi vegán közösség részére elő rukkolunk valamivel, amely nem volt elérhető vegán “verzióban”. Így született meg a vállalkozásunk a VegánDoboz, azzal a céllal, hogy ne csak a vegánság iránymutatásait, mondanivalóját terjesszük termékeinkkel, hanem a magyar kistermelők vegán produktumait is bemutassuk vásárlóinknak. Törekvésünk, hogy a folyamatos visszajelzések és az új trendek mentén alakítsuk kínálatunkat, megőrizve mindvégig cégünk alap értékeit. Szeretnénk, ha nem csak a vegán vásárlók érdeklődését keltenénk fel kezdeményezésünkkel, hogy minél szélesebb körnek tudjuk bemutatni a vegán termékek értékét, minőségét és ízvilágát.

Mi is az a Vegándoboz?

Egy olyan meglepetés termék, amely havonta egy alkalommal jelenik meg és kerül a vásárlók kezébe, különféle ételekkel, desszertekkel, nassolni valókkal és kozmetikumokkal megtöltve. A „Vegándoboz” névből természetesen következik, hogy csak olyan termékeket rejtünk a dobozba, amelyek állati eredetű összetevőt nem tartalmaznak, továbbá a kozmetikumok esetében, azok állatokon nem lettek tesztelve. Ezen túlmenően az ételek tekintetében figyelemmel vagyunk arra is, hogy azok gluténmentesek legyenek.  A dobozban benne rejlik annak a lehetősége, hogy folyamatosan követhessük a legújabb vegán trendeket, új termékek megjelenését, és ajándékként barátaink, vagy akár önmagunk számára is okozhassunk általuk örömet.

Miért pont Most?

A vegánság mostanában kezd igazán teret hódítani Magyarországon. Számos kezdeményezés, rendezvény, fesztivál szerveződik a vegánság köré, és egyre több vegán termék jelenik meg a piacon. Éppen ezért igen nehéz közülük választani, végig próbálni mindet természetesen képtelenség... Ezért is gondoltunk arra, hogy egy-egy doboz ezekből a magyar termelők által előállított termékekből is a legkiválóbbakat tartalmazza minden hónapban. Szándékaink szerint ezzel is támogathatjuk azokat a termelőket, akik egy ilyen hasznos cél érdekében tevékenykednek, de azok számára is kapaszkodót adjunk, akik esetleg most kezdenék el a vegán életvitelt.

Vegándobozzal a vegánságot és progresszív gondolkodás módot is szeretnénk támogatni, amely első sikerét már akkor elérte, amikor a csapat valamennyi tagja vegán étkezésre váltott

Mi kerül a dobozba?

Főként kiegészítőkkel szeretnénk meglepni vásárlóinkat, például adunk egy üveg csokilekvárt vagy granolát reggelire, szarvasgombás céklát az ebéd mellé, Nacho szószt vagy téli salsát az esti filmhez, napközbeni rágcsálnivalónak pedig mondjuk egy kókuszos gyümölcsszeletet vagy rizsdesszertet. A termékek garantáltan mind vegánok és gluténmentesek. Emellé a csomagokban elrejtünk egy-két vegán kozmetikai cikket, melyek kizárólag növényi hatóanyagokat tartalmaznak és állatokon végzett kísérletek nélkül lettek szabadalmaztatva, „cruelty free” termékek.

Hogyan készül a Vegándoboz?

Az összeállításnál szempont, hogy a termékeket magyar kistermelőktől vagy kiskereskedőktől szerezzük be, illetve fontos a kézműves elkészítési mód és az igényes, környezetbarát csomagolás. Az első dobozba még csak 1-2 magyar termék került, azonban mostanra szinte kivétel nélkül mindegyik hazai – jellemzően családi - vállalkozások által lett előállítva. Ezzel is szeretnénk a vegán életmód iránt érdeklődőket és az ilyen termékeket gyártó kisvállalkozókat közelebb hozni egymáshoz, valamint elősegíteni a vegán termékek hazai elterjedését.

Hogyan lehet saját dobozom?

Minden hónapban három különféle összeállítás közül választhattok: Original, Foodie és Beauty csomagok közül. Az Original (5.990 Ft) a már-már klasszikus Vegándoboz, ez egyaránt tartalmaz vegán ételeket, étrendkiegészítőket és kozmetikumokat. A Foodie csomagba (4.690 Ft) csak vegán ételek, a Beauty csomagba(7.990) pedig csak vegán kozmetikumok kerülnek. Minden hónap 22.-23. napjáig van lehetőséged a rendelésedet leadni, mi pedig minden hónap 30-án házhoz szállítjuk neked a választott dobozt. Ha valaki ezzel a lehetőséggel nem kíván élni, személyes átvételre is van lehetőség a következő címen: 1132 Budapest, Visegrádi utca 40.